Доц. д-р Руска Паскалева е преподавател в Тракийски университет, Медицински факултет и физиотерапевт в Център за рехаблитация „Кинези-3“ – Стара Загора

Здравейте! Аз съм Доц. Руска Паскалева и съм с дългогодишен опит в различни области на кинезитерапията, ерготерапията и лечебния масаж и заедно с д-р Ангелова работя в Центъра за рехабилитация „Кинези – 3“ в Стара Загора. Пилагам рехабилитационни процедури при деца и възрастни пациенти с болки в гърба, заболявания и травми на централна и периферна нервна система, възпалителни и дистрофични заболявания на ставите. Имам създадена собствена методика за кинезитерапия с голяма терапевтична топка при деца с гръбначни изкривявания и вродени деформации. Заедно със студентите работя на доброволни начала с възрастни пациенти с диабет и артроза.. От пет години работя с биодобавките на Тиенс за възстановяване баланса и здравето на семейството и на моите пациентите. Това са продукти с най-високо качество, подчинени на философията на китайската традиционна медицина, основаваща се на три основни момента:


• Пречистване на организма от ненужни вещества, шлаки и токсини;
• Попълване на дефицита на основни вещества;
• Възстановяване на нарушените функции на тялото.
Компания Тиенс е най-големият производител на продукти за здраве и уреди за красота в света. Философията на компанията е подчинена на мисията за здраве и благополучие на хората по света. За това свидетелстват множеството международни и европейски сертификати.


Концепцията на китайската медицина се крепи на теорията на Петте елемента. Китайските лекари още в древността изработват основните методи и средства за да помогнат на организма да се справи самостоятелно с причината за заболяването. Това се изразява в регулиране на жизнената енергия и възстановяване на енергийния баланс в човешкото тяло, като се имат предвид конкретните физиологични особености на всеки пациент. Основава се на концепцията и теорията на петте елемента и сответстващи на тях сезони!


През пролетта в организма настъпват редица промени. Това е един прекрасен сезон в основата на който е е раждането; eнергията е насочена към физическо и духовно обновяване; смяна на старото с ново; отчистване на тялото; Основните свойства са умереност и мекота. Първоелемент на пролетта е Дървото и е свързано с два органа – черен дроб, които отговаря за състоянието на очите, съединителната тъкан и имунната система и жлъчен мехур, чрез които се осъществява контрол на обмяната на вещестата и управление на психиката. Необходимо е отчистване, защита и възстановяване.

Ето защо през този сезон препоръчваме отчистване или детокс на тялото с помощта на продуктите на Тиенс!

Първата и най-важна стъпка за пречистване на черния дроб е чрез продуктите на Тиенс от програма „Детокс“ включваща три основни продукта:
• Антилипиден чай – всеки ден. Той подпомага елиминирането на токсини, има антиоксидантни свойства, поддържа нормални нива на липидите в кръвта, има успокояващ ефект върху ума, може да стимулира и засили естествената защитна система на организма;


• Хитозан – 2п. По 2к. преди хранене. Улеснява контролирането на теглото и се препоръчва за лица, страдащи от липидни нарушения. Подпомага укрепването на лигавицата на червата и подобрява перисталтиката. Понижава нивото на LDL холестерола в кръвта. Редовната употреба на препарата помага за контролиране на кръвната захар и кръвообращението.


• ФОС – сироп вечер. Това е супер подхранващ хранителен продукт, който не само възстановява чревната флора, а регулира нивото на добрите бактерии в организма. Подобрява храносмилането, укрепва имунната система; подобрява усвояването на калций и магнезий, понижаватхолестерола; придава здрав вид на кожата. Установено е, че 1 грам ФОС на ден в храната намалява броя на нежеланите бактерии и увеличава пет пъти полезната, здравословна чревна флора.


Програмата се прилага от 1 – 3 месеца в зависимост от индивидуалните нужди и желанието за корекция на теглото.
През този сезон препоръчваме и продуктите на Тиенс за стимулиране на имунната защита, за превенция и възстановяване след Covid 19:


• Кордицепс – най-мощният имуностимулатор. Повишава общата устойчивост на организма; подобряват апетита; зарежда с енергия; повишават издръжливостта; намалява умората, което може да подобри спортните постижения; характеризира се с антивирусни и антибактериални свойства; подкрепя дихателната система, особено ефективността на белия дроб и използването на кислород (ускоряват адаптацията на клетките към ниските нива на кислород) и е особено полезен при привинция и възстановяване след Covid 19. Приема се по 1 – 2 капсули 2 пъти дневно.

• Вигор шот с витамин С и хесперидин. Продукта съдържа плодове (китайски меден портокал), които са особено богати на цитрусови биофлавоноиди (хесперидин) и витамин С. Допринася за нормалната функция на имунната система; за нормалното енергоотдаване; за намаляването на умората и отпадналостта, както и допринас за защитата на клетките от оксидативен стрес. Приема се веднъж дневно.


• Супер калций. Това е е универсален продукт, съдържащ калций и набор от витамини. Всяка от калциевите добавки на TIENS съдържа органичен йонизиран калций, който добре се усвоява от тялото (приблизително 95%). Отговорен е за много от функциите на нашето тяло, например нормалната функция на храносмилателните ензими и съсирването на кръвта. Той също така гарантира нормална мускулна функция и правилното функциониране на нервната система. Преди всичко, калцият е основен градивен елемент за костите и зъбите. Приема се веднъж дневно разтворен в топла вода.


• Цинк. Това е един от микроелементите от съществено значение за правилното функциониране на тялото. Той е необходим за активизирането на повече от 200 различни ензима, включително тези, които участват в синтеза на протеини, ДНК и РНК. Той е отговорен за правилното делене на клетките. Този микроелемент осигурява правилното функциониране на кожата и лигавиците, поради което играе ключова роля в поддържането на здравия вид. Цинкът е от съществено значение за много хормони, например растежния хормон или гонадотропините – хормони, отговарящи за развитието на здрави генитали (особено при момчетата). Приема се поне веднъж дневно по 2 капсули.


• Спирулина. Консумацията на Спирулина подпомага много жизненоважни функции на човешкото тяло: предотвратява разграждането на скорбялата; има защитна функция; богат източник е на антиоксиданти, които помагат на организма да се предпази от последиците на оксидативния стрес; поддържа естествените защитни механизми на организма. Минималната дневна доза е три пъти днивно по 2 капсули!

Tags: No tags

Comments are closed.