ЙОРДАНА ДИМИТРОВА

ЕКСПЕРТ
ЛИЧЕН ИМИДЖ И БРАНД

Корица – Костадин Кръстев- Коко

Йордана Димитрова е олицетворение на сбъднатата мечта на съвременната Жена – красива, успяла, реализирана и в личен и в бизнес план. През 2012 г. получава короната за най-красива омъжена жена „Мисис България“, през 2015 г. е обявена за „Бизнес Дама на годината“ в категория Недвижими имоти, през 2017 г.

е отличена като „БГ Модна Икона“ от Академията за Мода, през 2020 г. взима наградата „Бизнес Дама – Стил и Етикет“ от Business Lady Awards. Все по-често името и се свързва с успех, красота, стил, класа, елегантност!

Йордана и съпругът и вярват в институцията брак и ден след ден градят съвместния си живот с желание, постоянство и уважение един към друг. Благословени са с момче Себастиян на 13 години и момиченце Каролина на 8 годинки. Животът им е бляскав, динамичен и вълнуващ. Определяни са като една от най-елегантните и хармонични двойки – пример за семейни ценности и успешно партньорство.

Йордана Димитрова от 20 години се развива в сферата на Недвижимите имоти и Инвестиционните проекти. Работила е в едни от най-големите български и чуждестранни холдинги.През последните години заедно със съпруга си управляват семейната строително- инвестиционна компания “АРКАДА Строй Инвест” – насочена към изграждане на бутикови жилищни сгради.

През 2020 г. създава Академия „Великолепната Жена“, където Йордана Димитрова намира своето призвание в сферата на красотата, елегантността и личния бранд. Специализира „Стил и Етикет“ в Austrian Higher school of Etiquette и „Емоционална интелигентност“ към Foundation for Developing Emotional Intelligence. Чрез личен пример Йордана вдъхновява Дамите, дава им уверенност и сила как да бъдат най-добрата версия на себе си!

www.velikolepnatajena.bg

Снимка- Костадин Кръстев- Коко

ПРАВИТЕ ЛИ ПРОФИЛАКТИЧНИ И СКРИНИНГОВИ ИЗСЛЕД- ВАНИЯ И КОЛКО ПРИОРИТЕТНИ СА ТЕ ЗА ВАС?

За съжаление повечето хора се сещаме за изследвания, кога- то вече имаме симптоми или изявени/хронични здравослов- ни проблеми. Свикнали сме, че се ходи на лекар само когато сме болни. Аз имам много добър и всеотден личен лекар – Д-р Елена Драгушева и тя следи да не пропускам профилактич- ните изследвания, напомня и акцентира на важността им за здравето ни. Редовните профилактични прегледи помагат да се открият здравословни проблеми на един ранен етап, където лечението е с много висок шанс за успех.

КОИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРЕГЛЕДИ, КОИТО ПРАВИТЕ ЗА ЖЕНСКА ПРОФИЛАКТИКА?

Пускам си пълна кръвна картина, посещавам гинеколог, мамолог, стоматолог, следя щитовидната жлеза и хормоните. Още помня страха, който изпитах когато в тинейджърска възраст напипах бучка в гърдата си. Тогава нямаше „google“ и информираността беше на много ниско ниво. Сега знаем, че ракът на гърдата е на едно от първите места за смъртност при жените, затова е важно да не пропускаме задължител- ния профилактичен преглед при мамолог, колкото и да е не- приятен.

КОЛКО ЧЕСТО ПОСЕЩАВАТЕ ГИНЕКОЛОГА СИ И КАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СИ ПРАВИТЕ?

На гинеколог ходя веднъж годишно и си правя мануален преглед, ултразвук, вземане на материал за цитонамазка и микробиологично изследване на влагалищен секрет. Знам, че ракът на маточната шийка и матката е един от най-често срещаните и се нарежда на второ място след рака на гърдата при българките.

Снимка- Костадин Кръстев- Коко

ИМАТЕ ЛИ ОПРЕДЕЛЕН ГИНЕКОЛОГ, КОЙТО ВИ НАБЛЮ- ДАВА ИЛИ ВСЕКИ ПЪТ ХОДИТЕ ПРИ РАЗЛИЧЕН СПЕЦИА- ЛИСТ?

Да, имам си гинеколог, на който се доверявам вече от много години – Д-р Тияна Николова, при нея родих децата си и оттогава тя следи за моето женско здраве. Харесвам нейната мека енергия и подход, определено предпочитам да обсъждам тези въпроси с жена (вместо с мъж).

АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ПРОБЛЕМ, КЪМ ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР ЛИ СЕ ОБРЪЩАТЕ ПЪРВО ИЛИ ДИРЕКТНО ТЪРСИТЕ СПЕЦИА- ЛИСТ?

Първо се обръщам към личния си лекар и търся съвет, препоръка. Разбира се, обичам да се информирам по темата и изчитам много информация по темата, както и внимателно избирам специалиста, на който да се доверя.

КАК ИЗБИРАТЕ СПЕЦИАЛИСТА, НА КОГОТО ДА СЕ ДОВЕРИТЕ?

Правя проучване и търся отзиви от мои приятели и познати. Като преподавател по Личен имидж и бранд, следя за не- вербалната комуникация – да вдъхва респект, уважение и доверие. Не бих се доверила на човек, който не се грижи за здравето си, а проповядва такова.
Харесвам професионалния подход, съчетан с проява на внимание към страховете/притесненията на пациента. За мен е важно лекарят да отдели време да ми обясни какво и как се случва.

КАКВО ТРЯБВА ДА Е ОТНОШЕНИЕТО НА ВСЯКА ВЕЛИКО- ЛЕПНА ЖЕНА КЪМ СОБСТВЕНОТО И ПРОФИЛАКТИЧНО ЗДРАВЕ?

Прави ми впечтление, че съвременната жена е все по обра- зована, но за съжаление не е много внимателна към здраве- то си. Често казвам, че Великолепна жена, може да е само умната жена. А умната жена е наясно, че доброто здраве е по-хубаво и от най-голямото богатство.

В стремежа си да успеят навсякъде и с всичко, виждам как жените развиват висока доза мазохизъм, който рефлектира върху здравето им. Все нямат време, все бързат – живеят количествено, вместо качествено и разбират ценността на здравето, едва след като го загубят.

Снимка- Костадин Кръстев- Коко

КАКВО ВИ ВДЪХНОВИ ДА СЪЗДАДЕТЕ, ПЪРВАТА ПО РОДА СИ В БЪЛГАРИЯ – АКАДЕМИЯ ЗА ЕТИКЕТ, ЕЛЕГАНТНОСТ И ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ?

Поглеждайки назад във време- то, сякаш целият ми живот ме е водил към това. Приятелки чес- то ми казваха: „Йордана, винаги си толкова елегантна, имаш прекрасно семейство, постигаш успехи в бизнеса, водиш бляс- къв светски живот, пътешестваш… – как го правиш, как балансираш, научи ни и нас!“ Все по-често Дами ми споделя- ха, че са се изгубили някъде по пътя – мъж, деца, кариера, би- товизми, амбиции…, че за тях- ната вътрешна и външна жен- ственост, елегантност и грация, все не остава време. И ето, че в една медитация се видях как създавам общност от жени под името „Великолепната Жена“. С много любов и желание съз- дадох, първата по рода си в България, трансформационна Академия за „Личен Имидж и Бранд“.

РАЗКАЖЕТЕ НИ ПОВЕЧЕ ЗА „ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА“, КАКВА Е ДОПЪЛНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТ, КОЯТО ПОЛУЧАВА ЕДНА ДАМА ОТ ВАШАТА АКА- ДЕМИЯ?

Обичам да казвам, че зад всяка успяла, уверена и изискана жена, стоят знания, умения и осъзнатост! Затова и фокусът са “ 8-те точки на Великолепие“:

1-Външен вид и красота, 2-Говор и комуникация, 3-Интелект и знания, 4-Походка и осанка, 5-Маниери и жестове, 6-Навици и увлечения, 7-Имидж и репутация, 8-Обкръжение и социален кръг.

Можете да се запишете за отделен уебинар, по темата, която Ви вълнува и/или да посетите някое от нашите ексклузивни събития на живо, но за да усетите ефекта, Ви препоръчвам да се включите в „Код ВЕЛИКОЛЕПНА“ – 3 месечна онлайн програма, която се състои от 24 Мастър класа. Провежда се 2 пъти годишно – през пролетта и есента, и в нея съм обеди- нила всички важни и интересни теми за всяка една Жена, които не е имало къде другаде да научим. Стъпка по стъпка, водя Дамите към постигане на успех, увереност, уникалност и удовлетвореност. Жените, преминали 3 месечната програ- ма „Код ВЕЛИКОЛЕПНА“, споделят, че животът им се дели на „до“ и „след“ Великолепната Жена.

ВИЕ СТЕ НОСИТЕЛКА НА ПРИЗА „БГ МОДНА ИКОНА“, КАКВИ СЪВЕТИ БИХТЕ ДАЛИ НА ЖЕНИТЕ, ЗА ДА БЪДАТ ПО-ЕЛЕГАНТНИ И ИЗИСКАНИ?

Да бъдеш елегантна – на първо място, това означава да познаваш себе си, а това изисква известни размисли и изследва- ния над личността ни! Следователно красива, но не много умна жена, никога не може да стане елегантна! Тя ще носи дрехи, които са завладяли въ- ображението й, по последна мода, но без дори да се ста- рае да ги адаптира към своите гардероб, фигура и начин на живот. Елегантността е адек- ватност спрямо нас, мястото, ситуацията и събитието. Дами, започнете да подчерта- вате красотата си и умело да прикривате недостатъците си, обличайте се според типа на Вашата фигура, акцентирайте на цветовете, които Ви отиват, научете видовете Дрескод… Имайте предвид, че „Класните Жени“ не са само късметлийките, чийто външен вид е безупречен и перфектен. Много по-важна е способността на жената да насочва внимание- то на околните към достойнствата във външния си вид и в същото време умело да маскира несъвършенствата.

Снимка- Костадин Кръстев- Коко

Но елегантността не е само външно измерение, изразява- що се в стила и визията. Тя е преди всичко начин по който ние взаимодействаме със Света – как комуникираме с хора- та, какво е нашето държание, походка, осанка, маниери, жестове… Дами, да познавате видовете Етикет ще Ви даде увереност във всяка една си- туация – бизнес среща, делово събитие, светско мероприятие, официален бал, семейно тържество, романтична среща… – ще знаете тайната кога, къде, какво е уместно да носите, правите, казвате… Етикетът е свобода, а не ограничение! Когато Вие познавате правилата в обществото, имате избор кога и дали да ги спазвате, а когато не ги познавате, нямате избор и се чувствате неуверени и не на място.

Добрата новина е, че да си елегантен е умение, което може да бъде придобито от всяка дама, която пожелае да се обра- зова в тази сфера! Очакваме Ви в „Кръгът на Великолепната Жена“!

Comments are closed.