Лектори от Фондация „Бъдители“ гостуваха на учениците от 170 СУ „Васил Левски“ в град Нови Искър.

Лектори от Фондация „Бъдители“ гостуваха на учениците от 170 СУ „Васил Левски“ в град Нови Искър. Събитието на тема „Моят път към желаната професия“ се проведе в сградата на училището по покана на Катя Стефанова – учител по икономика.

Лектори по време на събитието бяха Атанас Месечков – директор маркетинг и комуникации в генетична лаборатория „Геника“, Биляна Панталеева – основател и председател на Фондация „Бъдители“, мениджър лични финанси и застраховане и Илия Василев – съосновател и акционер в най-голямата таксиметрова компания в България „Yellow“.

„Учениците бяха много любознателни и ни задаваха много въпроси. Това, което се опитахме да им покажем, е че не трябва да спират да преследват мечтите си и да вярват, че един ден ще постигнат целите си. Ние вярваме, че ще го направят“, споделят лекторите от „Бъдители“.

Биляна Панталеева разказа на учениците вдъхновяващата история на пътя към професията, която работи с желание и ентусиазъм, както и за мисията на Фондация „Бъдители“ да мотивира младите хора да открият своето призвание. Тя сподели реални примери за това как те как да открият силните си страни, така че да ги развиват и в последствие да ги внедрят в дадена професия, която ще бъде удоволствие за тях да работят. Учениците с интерес научиха повече и за професията финансово-застрахователен консултант, която има голяма тенденция за развитие, високоплатена е и ще бъде все по-важна в динамично развиващия се свят.

Атанас Месечков разказа на учениците в детайли за настоящата си професия. Той работи с упоритост и желание, но на първо място поставя близките си. Той сподели, че за него най-голямата ценност в живота е неговото семейство.

Илия Василев разказа на учениците повече за своите мечти и цели. Той убеди учениците да не се отказват от целите си и винаги да преследват мечтите си, защото всичко е възможно, ако вярваш. Пример за това е компанията му за таксита – „Yellow”.

Фондация „Бъдители“ направи и дарение на фототипни издания на три книги на Георги Раковски на библиотеката на училището. Те са съвместна инициатива с компанията „Ойрошпед“ и са разпространени в регионалните управления на образованието във всички области на страната с цел копия от тях да достигнат до всички училища. Училищата, които все още не са получили своите екземпляри от изданията, могат да ги заявят през регионалното управление на образованието, което отговаря за техния град.

Повече за Фондация „Бъдители“

Фондация „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които постигат целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Според лекторите, които са част от Фондация „Бъдители“ личният пример в дома, училището, университета и обществото като цяло, е най-важен за младите хора. Именно той води до продуктивни действия и поемане на отговорност, чрез които се изграждат мотивирани и можещи личности. Фондацията стартира своята дейност като благотворителна инициатива преди 7 години, а доказателство за това колко ценен е личният пример е силния интерес към събитията. За този период от време „Бъдители“ са гостували на над 60 училища и университети, където са се срещнали с около 4800 млади хора.

Научете повече за Фондация „Бъдители“: https://buditeli.bg/

Comments are closed.