Маги Джанаварова – изключително емоционална, обичаща и много импулсивна…

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

КОЯ Е МАГИ?

Аз съм много различни хора в едно. През повечето време в ежедневието  си преминавам през тези едни хора. Аз съм изключително емоционална,  обичаща и много импулсивна.

КАКВО ЗА ТЕБ СА ЕМОЦИИТЕ?

Те са нещо без което не мога да живея. Дори скоро си говорих с близък  човек, защо толкова държа да изкажа нещата. Да кажа, че обичам, да  кажа че съм ичзключително благодарна. За съжаление, към днешна  дата според мен много малко хора могат наистина да чувстват, да  изживяват и да могат да споделят това, което изживяват.

КАК ИЗРАЗЯВАШ ЧУВСТВАТА СИ?

Изразявам ги с думи, думи които идват от мен, изразявам ги с действия  и с поглед.

КАКВО ОЗНАЧАВАТ ЗА ТЕБ ДУМИТЕ?

Думите за мен са толкова важни, колкото са и действията. Думите  понякога могат да те накарат да летиш, могат да те накарат и да те  боли. Така все едно те боли тялото. Думите са много силно средство.

ЛИПСВА ЛИ ТИ ДЕТСТВОТО?

Наскоро мислих точно над тази тема. От една страна ми липсва, но от  друга вярвам, че трябва да живея тук и сега. Трябва да съм благодарна  на всичко, което ми се е случило. Имах уникално детство, изключително  свободно, изпълнено с музика, с приятели, с любимите хора, с мама и  тати, с брат ми. И споменът за двете ми села. Прекарвах летата си там,  цели три месеца бях в безгрижието.

КАКВО ИСКАШ ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ ДЕТСТВОТО ТИ?

Има едно единствено нещо и това е баща ми. Това е единственото, което  бих искала да се върне. Искам да мога да споделя всичко, което ми се  случва. Лоши и хубави моменти, всичко в живота ми да споделя с него.  Със сигурност зная, че той е много горд с мен. Убедена съм, че е някъде  там и ме пази.

РАЗКАЖИ НИ ЗА НЕГО?

Това е тема над която в повечето слиучаи, като говоря се разчуствам.  Вече не се притеснявам от това. Като бях по-малка се срамувах от тези

чувства и емоции. Не исках хората да ме съжаляват и затова избягвах  да говоря на тази тема.

Той беше много слънчев, много истински, много добър, може би той и  майка ми са най-добрите хора, които познавам. Никога не съм виждала  баща ми да прави нещо лошо на някой, да каже лоша дума за някой. Имаше много приятели. Уникален човек!

КОЕ ТИ ЛИПСВА НАЙ-МНОГО ОТ НЕГО?

Усмивката. Това е което най-много ми липсва. И това да каже ”На тати  момичето”. Много често го чувам в подсъзнанието ми. Това ме спасява  от липсата, защото тази липса не се запълва в живота на човек, загубил  свой близък.

ЕДИН ДЕН КАКВО ЩЕ РАЗКАЖЕШ НА ДЕЦАТА СИ ЗА НЕГО?

Ще се опитам да предам на децата си добротата, която носеше. Ние с  брат ми сме израстнали в семейство с много любов. Те се целуваха всеки  ден и ние всеки ден в къщи сме виждали много любов. Искам това да  предам на децата си. Мечтая си за такъв дом.

БИ ЛИ ЖИВЯЛА В СВОЯ ДОМ БЕЗ ИНТЕРНЕТ?

Абсолютно без никакъв проблем. За съжаление поколението след нас  живее само и единствено в този интернет свят. Това поколение има  нужда от лайкове, има нужда от оценката на хората. Има нужда всичко  това да е публично, което мен ме прави изключително тъжна. Чувствам  го някак кухо и стерилно.

КАКВО СА ЛАЙКОВЕТЕ ЗА ЗВЕЗДА, КАТО ТЕБ?

Необходимост, която за мен не е важна. Съвременният свят обаче ни  принуждава да събираме лайкове, защото те въздействат. Колкото  повече лайкове имаш, толкова по-търсен си от брандове. Абсолютно  откровено казвам, че възможностите са много по-големи чрез социално  присъствие. Ако искаш музиката ти да достигне до широка аудитория,  ти си длъжен да присъстваш в социалното пространство.

КОЕ ТЕ ПРАВИ НАЙ-ЩАСТЛИВА?

За първи път ще си позволя да кажа, че любовта ме прави най-  щастлива. Да, музиката е моето място, моят живот, но без любовта и  човека до теб си едно абсолютно нищо. Няма човек, който е способен да  живее без любов.

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

КОЕ ТЕ ЯДОСВА НАЙ-МНОГО?

В последно време се старая да бъда различна и полагам много усилия  да ме ядосват много малко неща. Нещо което не мога да преодолея и  продължава да ме ядосва е лъжата.

ИМАЛО ЛИ Е ЛЪЖА В ЖИВОТА ТИ?

Кой не е бил лъган. Всякакви лъжи съм преживяла и съм осъзнала, че  или аз съм позволила на хората да ме лъжат или просто те са способни  само на това. След тъжната ситуация е необходимо да извадиш поуката  за себе си и да продължиш напред.

ХОРАТА ГРЕШНИ ИЛИ БЕЗГРЕШНИ СА?

Ние сме грешни от мига на нашето създаване. Може би най-чистите  души са тези в утробата на майката.

ОБИЧАШ ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ.  КАК ГО ПОСТИГАШ?

Когато се храня здравословно изпитвам гордост  от себе си. Когато хапнеш нещо, което е полезно  за тялото, се чувствам невероятно. Успявам да се

организирам с дисциплина. Не съумявам да намеря  време да готвя сама у дома, но има места в София с  много чиста храна.

КОЯ Е ЛЮБИМАТА ПЕСЕН НА МАГИ?

Песента на Beyonce “Опасно влюбена”. Тази песен  описва мен. Песента ми е любима от 15 годишна.  Заглавието описва мен. Винаги съм казвала, че съм  човек който се влюбва без граница, без условия и  без задръжки. Аз съм опасно влюбена постоянно.

Горя постоянно във всичко, което правя.

С КАКВИ НЕЩА ЩЕ СЕ СБЛЪСКА СЛЕДВАЩОТО  ПОКОЛЕНИЕ?

Тайничко се надявам този социален живот в  интернет да се превърне в истински срещи. Нека  хората осъзнаят колко им липсва нормалното  общуване. В последната година успяхме да усетим  как ни липсва сцената, офисът, паркът. В условия  на пандемия ни бе доказано, колко много ни липсва  реалността.

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

КОЕ Е ЛЮБИМОТО ТИ НЕЩО В КАРИЕРАТА?

Сцената. Там съм пожар, там съм друга, там не съм  Маги от ежедневието. Там съм дива и експресивна.  Имам своя банда, това е моето малко дете, което  предстои да става все по-голямо и по- хубаво.

Получих запитване от заведение за колаборация с  банда и веднага си казах това е момента. Нещата  взеха и се случиха. Все по често хората ме канят с  бандата. С тях съм още по-истинска, има свобода  на комуникация, на пеене… Много е хубаво!

КАКВО НОСИ ЗА ТЕБ ДУЕТА ТИ СЪС 100 КИЛА  “МОЕТО РАДИО”?

Моето радио носи усмивка, защото е много хубаво  когато хората те спират и изказват хвалебствия  за твоя проект. За мен тази песен е нашето малко

бижу. Ще съм винаги безкрайно благодарна на 100  кила за подадената му ръка в така труден период  за мен.

ТИ СИ ОТ АРТИСТИТЕ ОСТАВАЩИ СЛЕДА,  КАКВО ЗА ТЕБ ОЗНАЧАВА ТОВА?

Това е най-ценното. Това, за което сме всички  тук. Истинските музиканти, хора занимаващи  се с изкуство, не с еднодневки. Защото и това го

има. В днешно време е приоритет да се продаваш  лесно, а не да оставиш следа. В моите очи това

не са истински артисти. Нямам против тях, но не  е моето. За мен истинският артист е този който  оставя следа.

ПОНЯКОГА В ЖИВОТА ТЕЗИ ЕДНОДНЕВКИ  НАДМИНАВАТ ПО ПОПУЛЯРНОСТ ИСТИНСКИТЕ  АРТИСТИ. КАК ГО ПРИЕМАШ?

Приемам го! Знам, че всеки един успех носи след  себе си компромис.

ПРАВИШ ЛИ ПЛАНОВЕ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ?

Преди време го правех. Сега се надявам да се  стремя към по-последователно мислене. Залагам три крачки напред, а не шест, защото забелязах, че големите ми мечти  се отдалечават от мен. Сега залагам на това да извървя първите стъпки,  за да достигна до големия хоризонт.

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАТ ПЛАН ХОРАТА ЗА ЖИВОТА СИ?

Виждала съм хора на които лесно се получават нещата, но тези които са  добри и полагат истински усилия достигат до финалната права.

ИЗЛИЗА НОВ СИНГЪЛ “ВИНОВЕН”. ТОЛКОВА ЛИ Е ВИНОВЕН ТОЙ?  КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ?

Замислила съм толкова големи неща за този проект. Той е виновен,  защото съм позволила да е виновен. Надявам се скоро да снимам  видеото, и ви казвам, че ще има много красота в него. За пролетта  очаквайте типично женска песен. За силните, за тези жени които  излизат като пичове от житейските си уроци.

Tags: No tags

Comments are closed.