Мария Силвестър

Веднъж годишно си правя профилактични изследвания и хранителният и спортният ми режим са съобразени с резултатите от тях, казва водещата на „Бригада нов дом“

Мария, със сина ви изкарахте Ковид-19 преди Коледа. Как се справихте и как сте сега?
Точно на неговия 14 -ти рожден ден бяхме пльоснати на дивана у дома и се опитвахме да разберем има ли вкус или няма вкус тортата. Нямаше. Изкарахме го, все пак заедно, и минахме и през това. Каквото и да кажа ще звучи като оплакване, а няма място за такова, щом сме живи и здрави. Някои приятели не успяха да се преборят и затова ще замълча.
Изследвахте ли се за неутрализиращи Ковид-19 антитела, за да видите дали имате изграден имунитет срещу инфекцията?
Изследвахме се. Имаме антитела. Това беше първото нещо, което направих след като започна присъственото училище за децата.
По принцип на каква здравна профилактика залагате? Кои са прегледите, които регулярно си правите?
Правим си общи изследвания веднъж годишно. Тъй като исках да събера всичко на едно място и се оказа, че има всякакви специалисти се доверих на болница „Света Каридад“ в Пловдив за всички изследвания. Така всичко ми е на едно място и ме наблюдават постоянно. Изготвят лични програми, съобразени с изследванията. Също така отскоро правя и здравословните програми на „ВитаРама“ в Банско и на Емона.
Кои според Вас са задължителните прегледи, които една жена би трябвало да прави поне веднъж годишно?
Кръвна картина, мамолог, гинеколог. И всеки да намери добър терапевт.
В тези времена е особено необходим.

Преди време споделихте, че страдате от инсулинова резистентност.
Как открихте, че имате такъв проблем и как се справяте с него?
Ами започнах да качвам килограми при сериозно трениране и все пак здравословен живот. Затова си направих изледвания, бях чела за инсулиновата резистентност и си направих глюкозно обременяване. Така стана ясно, че имам инсулинова резистентност. Наложи се да се подложа на лечение с медикаменти, за да овладея положението. Сега съм ги спряла, но съм на строг режим.
Вие сте много красива жена. Как поддържате външния си вид?
С дисциплина. Спорт, йога, масажи, добра храна и доктор Трендафилова (Дермаакт), която ми прави най-безболезнената мезотерапия.
Доверявате се ли на естетичната дерматология?
В рамките на красивото и естественото. Не харесвам прекаляване, но смятам, че човек може да се довери на добрите специалисти. Никога не съм прибягвала до скалпел или по – хард процедури. Харесвам френския модел на подържане на лице – здрава кожа – малко грим!

Какъв е хранителният режим, който спазвате, за да изглеждате толкова добре?
Балансирана диета – изготвена спрямо изследванията ми. Иначе няма смисъл да се пробват всякакви диети. Организмът казва от какво има нужда, просто трябва да се Чуе! Правилно.
Как започнахте проекта „Бригада нов дом“? Така ли се го представяхте от самото начало или той надхвърли очакванията ви?
Аз никога нямам очаквания. Когато започна проект, се хвърлям на сто процента в него и чак накрая разбирам какво става. За мен лично това е успешен модел. На третата година вече започнах да разбирам, че посланието ни отива правилно при хората и ги вдъхновява, събужда за доброто. А това е най-хубавото и оправдава усилията на целия екип.
Историите, които показвате в „Бригада нов дом“ не могат да оставят никого безразличен. Как ви промени Вас самата докосването до толкова много съдби?
Беляза ме. По хубав начин. За мен не беше ново да снимам хора, които са невидими. И преди си намирах „невидими“ по улиците. Но никога не бях влизала чак толкова навътре в домовете им. И физически и психически домове. Научих се още по- внимателно да наблюдавам, да не съдя прибързано, да стоя на земята. Да обичам ей така.
На мен ми харесва да транспортирам доброто послание до хората. Аз мога и обичам този процес. Той ме прави изискваща към себе си и благодарна за резултата.
Как подбирате коя история да покажете в предаването и на кой зов за помощ да откликнете?
Имаме екип, който прави кастинги предварително. За съжаление има твърде много истории. Няма как да помогнем на всички. Избираме семейства, които са под социалния минимум, но се борят, искат промяна, кандидатсват за работа, не се отказват.
Виждаме ви с чук и бормашина. Вкъщи, ако се наложи, можете ли сама да си направите някой дребен ремонт?
Мога всичко, което една жена с чук в ръка би направила . Зависи от мотивацията. В кръга на шегата, разбира се. Но в крайна сметка така си направих ремонт вкъщи. На главата на майстора и с много рисърч. Обичам да правя промени и не се стрхувам от тях. Мога всичко, което поискам да мога.
Ако трябва с едно изречение да кажете кое е нещото, което ви прави щастлива, кое ще е то?
Умните, истински умните хора.

Tags: No tags

Comments are closed.