С грижа към теб от ФАНТАСТИКО

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗДРАВНА ГРИЖА ЗА РАБОТЕЩИТЕ ВЪВ

ФАНТАСТИКО ГРУП започва инициатива, насочена към здравето на всички служители в компанията. В рамките на три месеца ще бъдат осигурени безплатни профилактични прегледи за някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете.

Кампанията „С грижа към теб“ се провежда за втора поредна година, като през 2022-ра обхватътна медицинската грижа се разширява.

За всички дами е осигурена възможност за безплатни мамологични и гинекологични прегледи, а за мъжете – профилактични прегледи при уролог и изследвания, даващи информация за цялостното състояние на организма.

„Тази инициатива надгражда допълнителното здравно осигуряване, на което всички колеги с над 1 година трудов стаж в компанията могат да разчитат. „С грижа към теб“ е проект, който е съпроводен с много сериозна информационна кампания сред служителите и цели колегите да бъдат мотивирани да не забравят колко важни са профилактичните прегледи. Нашата задача е да напомним, че един преглед може да спаси живот и че ранната профилактика дава възможност

за успешно лечение“, заяви Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

През миналата година в рамките на кампанията бяха прегледани от мамолог над 1000 жени от компанията, като при няколко от тях се наложи да започне лечение.

През тази година за провеждането на здравната инициатива компанията си партнира с МБАЛ „Света София“ и лаборатория „Геника“.

При необходимост медицинските специалисти ще насочват пациентите за по-нататъшни изследвания или лечение.

„В инициативата са ангажирани висококвалифицирани специалисти. Благодаря за създадената организация от страна на болница „Света София“ и лаборатории „Геника“. Нищо не е по-ценно от здравето

и затова нашите усилия са насочени, както към подобряване на работната среда, така и към осигуряването на медицинска грижа към целия екип“, допълва Валентина Божева.

Инициативата „С грижа към теб“ започна през март и ще продължи до месец май, включително, за да осигури достатъчно време за всички желаещи да се възползват от безплатните прегледи и изследвания.

В рамките на информационната кампания, чиято цел е да мотивира максимално много служители в компанията да се възползват от медицинските прегледи, ФАНТАСТИКО разчита и на партньорството си с Нана Гладуиш – основател на фондация „Една от 8“. В интервю за вътрешния бюлетин на компанията тя се обръща към всички дами с думите: „Проблемът на всеки човек, който си мисли, че е здрав, е

страхът да не му открият нещо. Не е лесно да станеш някоя сутрин и да си кажеш “Ей сега ще отида при лекаря да потреперя малко от страх”. Нека не се лъжем, няма човек, който да не се страхува, особено от сериозни заболявания.

Но искам да кажа на вашите читатели, че преди точно 10 години аз се събуждах сутрин и в продължение на дни само повтарях, “Ей сега излизам, отивам пак на преглед, дай Боже днес да открият къде ми е рака”.

Иначе казано, страшно е да чуеш, че си болен, но повярвайте ми знанието решава проблемите, докато незнанието само ги задълбочава. Не се страхувайте, дами, отидете на мамолог. Каквото и да чуете винаги можете да намерите правилните хора да ви помогнат. Ние от „Една от 8“ също сме до вас“.

Колко важна е профилактиката при мъжете и защо е нужно някои изследвания да се правят всяка година, пред екипа на ФАНТАСТИКО разяснява Кремена Месечкова – един от основателите на лаборатория

„Геника“: „Пакетът “Мъжко здраве“ включва изчерпателни и адекватни на световната практика профилактични прегледи и изследвания, приложими за диагностика на широк кръг заболявания. Наборът от изследвания дава подробна информация за цялостното състояние на организма и нарушени функции на важни органи.

Общата профилактика дава информация за цялостно състояние на организма, липиден профил, чернодробна функция, диабетен профил, възпалителни процеси, глюкозна обмяна, заболявания на кръвта. В допълнение на общата профилактика пакетите включват профилактика на мъжки урогенитален тракт с цел оценка на репродуктивна функция, онкопрофилактика, скрининг за увреждане на простата. Ежегодната профилактика е установен здравен модел във всички развити

държави. Редовните изследвания от скринингов характер обхващат определени медицински показатели, които ще маркират на много ранен етап евентуален здравословен проблем. Смисълът за тази здравна инвестиция е превенция или ранно установяване на заболяване в стадии, които са напълно лечими и обратими“.

Във ФАНТАСТИКО ГРУП работят около 3400 професионалисти. Компанията непрекъснато разширява пакета от допълнителни придобивки за служителите. В момента той включва месечни бонуси за постигнати резултати, месечни ваучери за храна, ваучери за празници, допълнителен ден отпуск за личен празник. Всички в екипа ползват отстъпки в обектите на ГРУПАТА, включително фитнес център Fast&Fit, боулинг залите MegaXtreme, клуб JoyStation и ресторанти MyChoice.

Tags: No tags

Comments are closed.